Meer dan 30 jaar ervaring
in glastuinbouwrisico's

header

Nieuws

Interpolis verzekert ook na 1 januari 2017 het brandrisico van glastuinbouwbedrijven met brandbare schermdoeken. U blijft verzekerd tegen brand als u de elektrische installaties en de assimilatiebelichting laat keuren en het noodzakelijke onderhoud uit laat voeren. Hiermee verkleint u de kans op het ontstaan van brand aanzienlijk.

Om het risico op het ontstaan van brand te verkleinen, vragen verzekeraars om:

1. bij vervanging en nieuwbouw brandvertragende schermdoeken te installeren.

Vervangt u de brandbare schermdoeken nog niet dan vragen zij u om:

2. de keuring ‘Elektrakeuring | Schermdoek’ uit te voeren en de fouten te herstellen. U stuurt de compleet ingevulde herstelverklaring op voor 1 januari 2017.

3. bij belichting naast de ‘Elektrakeuring | Schermdoek’ ook de Controlemeting Assimilatiebelichting uit te voeren en het noodzakelijke onderhoud uit te voeren. U stuurt de compleet ingevulde herstelverklaring op voor 1 januari 2017.

Opmerking Indien u niet tot herstel overgaat kunt u bij schade problemen ondervinden doordat verzekeraars een beroep kunnen doen op de uitsluiting van schadevergoeding als gevolg van onvoldoende onderhoud.

Afwijkende regeling Delta Lloyd

Delta Lloyd kan per verzekerde regelingen treffen over brandvertragend doek. De algemene regel is evenwel dat bij vervanging gekozen moet worden voor brandvertragend doek.

Terug

Copyright © 2015 | Sitemap | Disclaimer